Menu
0 Comments

Combatere furnici

Aceste insecte sociale le gasim peste tot si nu este nimic surprinzator, deoarece acestea sunt un grup de insecte extrem de rezistente, cu o structura sociala si coloniala complexa ce fac parte din familia Formicidae.
In toata lumea exista peste 6000 de specii de furnici, cele mai multe dintre acestea traind la tropice, dar sunt si acelea care traiesc in egiuni temperate, a caror viata zilnica este organizata printr-o structura sociala complexa.
In ceea ce priveste cuiburile, unele colonii de furnici formeaza cuib si sub pavaje , in timp ce furnica de lemn formeaza movile imense de ace de pin si ramurele, cu o inaltime de peste 150 cm, si diametrul de 300 cm. Fiecare cuib are o multime de galerii, prin care furnicile circula liber, si camere in care sunt crescute larvele sau puii. Aceste larve sunt hranite de lucratoare. Ca si in cazul termitelor, in anumite momente ale anului din cuib ies femele si masculi noi si isi iau zborul. Dupa imperechere, femela gaseste un loc potrivit pentru a-si forma o noua colonie. 
O parte din culturile umane utilizeaza furnicile in bucatarie, farmacie, chiar si ritualuri. Unele specii de furnici vin in ajutorul nostru prin rolul lor de agenti de control al parazitilor.
Modul lor de exploatare a resurselor, duce furnicile in conflict cu omul, deoarece ele pot produce daune recoltelor sau cladirilor.
Moduri de a indepartare a furnicilor sunt aparatele cu ultrasunete, pulbere solubila, spray-uri, capcane cu lipici, insecticide.

Exemple de produse ce ajuta la indepartarea lor :

1.Book Rat Nera – Capcana cu lipici pentru soareci, reptile, gandaci sau alte insecte taratoare

2. Spray impotriva gandaci si furnici PROTECT

3.Capcana pentru furnici Protect

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns