Menu
0 Comments

Metode de alungare a pasarilor daunatoare

V-ati saturat sa aveti curtea invadata de pasari precum porumbei,ciori,grauri sau alte pasari daunatore. In acest articol va vom relata cateva metode de alungarea a pasarilor.

1 Identifica locurile cele mai frecventate de pasari si blocheazale.
Urmareste locurile cele mai frecventate de pasari, cum ar fi streasina , podul, acoperisul, locurile de deasupra ferestrelor si grinzilor, precum si toate celelalte zone ale casei si curtii unde pasarile ar putea sa-si faca cuib. Blocheaza accesul pasarilor in pod cu tepi anti pasari. Spatiile deschise mari, precum podurile, depozitele, hambarele, grajdurile trebuie sa fie blocate in zona capriorilor, unde pasarile obisnuiesc sa-si faca cuib.

 

2 Foloseste solutii pentru alungarea pasarilor
Suprafetele pe care se aseaza de obicei porumbeii sau alte pasari pot sa fie date cu substante speciale, care se gasesc pe piata. Poate fi spray anti pasari, gel anti pasari, praf solubil anti pasari.
Acestea se dau numai pe suprafetele pe care stationeaza pasarile. De exemplu, un tub de gel anti pasari este suficient ca sa tratezi 6 metri de suprafata.
Astfel de substante sunt inconfortabile pentru pasari, astfel incat acestea vor evita sa se aseze in locurile respective.

3 Foloseste aparate speciale, cu sunete specifice
Se pot folosi cu succes aparate anti pasari cu triluri ale pasarilor  pradatoare sau foc de pusca. Aceste dispozitive genereaza sunete deranjante pentru pasari obligandu-le sa parasesca zona crezand ca este un pericol pentru ele.

De fapt, dispozitivele contin inregistrari din natura, efectuate de specialisti ornitologi si sunt adaptate speciilor de pasari aflate pe teritoriul Romaniei. Aparatele functioneaza in orice anotimp, zi si noapte, pe baza de celula fotoelectrica.
Mierlele si graurii pot fi speriati cu zgomote puternice. In cazul in care casa ta se afla in apropierea unei ape, atunci se poate ca pescarusii sa fie cei care te deranjeaza. Acestia pot fi indepartati prin sunete puternice si prin simularea sunetului unor pradatori .

4 Foloseste unghiuri ascutite
Se pot folosi cu succes benzi din inox cu tepi anti pasari pentru a impiedica pasarile sa se aseze. De obicei aceastea se achizitioneaza la metru si pot fi folosite continuu in functie de suprafata pe care doriti sa o acoperiti

6 Sperietori de pasari de tip balon ,vultur,bufnita sau alte pasari pradatoare.
sperietoare de pasari balon, sperietoare de pasari vultursperietoare de pasari bufnita .

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns