Menu
0 Comments

Combaterea capuselor

Capusele fac parte din ordinul acarienilor ectoparaziti ai pasarilor, reptilelor si mamiferelor, hranindu-se cu sangele acestora cat si al oamenilor, acest lucru dandu-le multa importanta din punct de vedere medical si vedere.
Corpul capuselor este tipic acarian, turtit dorso-vertical, dar fiind adaptat la viata ectoparazitara, iar spre deosebire de insecte acestea nu au cap, antene, torace sau abdomen. Acestea sunt cei mai mari acarieni avand o lungime de 2-30 mm, in functie de stadiul de viata sau specie. Daca un adult paraziteaza animalul, se hraneste din sange acestuia si apoi se lasa sa cada in mediu inconjurator. Larvele nascute din depuneri de oua vor trebui sa gaseasca o gazda ca „sa isi ia masa sanguina”. Astfel ele se transforma in nimfe care la randul lor trebuie sa suga sange ca sa devina adulte.Timpul petrecut pe animale este foarte scurt in comparatie cu viata capuselor: cateva zile pentru o viata de ani de zile! In tara noastra cu clima temperata capusele se intalnesc cel mai mult primavara si toamna. Ele se tem de frigul iernii sau de caldura verii. Le plac locurile tinute umede de plantele din apropierea solului. Intepatura capusa pot provoca leziuni grave asupra pielii prin inteptura sa si prin injectarea salivei, aceasta iritatie este insotita de asemenea cu mancarimi. Acea saliva a capusei poate provoca leziuni asupra corpului animalului precum paralizie la 4 zile de la fixarea acestuia pe el. Totusi daca acea saliva ajunge la muschii responsabili cu respiratia pot cauza decesul animanlului. De asemenea un lucru important de stiu este ca acestia acarieni transmit boli atat animalului, cat si omului precum encefalite, maladia Lymes, etc.
Ca preventie impotriva capuselor gasiti produse anti capusa in magazinul www.impotrivadaunatorilor.ro, dar cel mai important lucru este extractia capusei de pe animal dupa adormirea acestuia cu alcool, rotirea permite detasarea parazitului in intregime. Pentru cainii care traiesc intr-o regiune infestata, se recomanda vaccinarea acestora impotriva acestor maladii.
Exemple de articole ce le puteti folosi impotriva capuselor :
1.Lotiune impotriva tantarilor si capuselor cu atomizor Bros,
2.Spray anti tantari si capuse Bros cu aerosol MAX,
3.Spray protectiv contra capuselor Helpic
4.Spray anti tantari si capuse cu aerosol Bros

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns