Menu
0 Comments

Capcane pentru cartite

Capcane pentru cartite

Cartitele se dovedesc inamici redutabili ai recoltelor si rasadurilor de flori, iar atunci cand se inmultesc necontrolat este momentul sa iei masuri. Cartitele sunt animale inofensive cu oamenii si nu fac nimic rau, atunci cand sunt in numar mic. Cand ajung la recolte insa, situatia se schimba si este necesar sa fie eliminate. In acest sens, cele mai blande solutii sunt reprezentate de capcana cartita supercat. In aceasta capcana, cartitele vor ramane prinse pentru a putea fi luate de proprietar si mutate in alt loc. Din fericire, cartitele sunt animale inteligente care se vor plia rapid de noul loc in care au fost duse si isi vor face acolo un nou set de calerii.

Este recomandat sa fie utilizata o capcana cartita in locul otravurilor sau altor solutii, deoarece asa aceste animale pot fi salvate. Nu este necesar sa omori cartitele, acestea au si ele un rol in ecosistem, si tot ce trebuie sa faci este sa le prinzi si sa le duci pe un teren necultivat sau intr-o padure, iar ele se vor adapta imediat in noua locatie.

Fie ca este vorba despre suprafete cultivate de ferimeri, foarte extinse, sau de suprafete private mici, ele au un inamic in comun si anume cartita. Chiar daca aceste rozatoare nu afecteaza in mod direct plantele, pentru ca nu sunt erbivore, ele genereaza probleme prin faptul ca dizloca radacinile tinere si fac acele musuroaie inestetice in drumul lor in cautarea mancarii. Agricultorii si persoanele care detin gradini de dimensiuni mici au nevoie de solutii cu ajutorul carora sa scape de cartite.

Alte solutii, nu la fel de eficiente ca si capcanele pentru cartite supercat, sunt reprezentate de aparatele cu ultrasunete si vibratii. Ele se pot gasi in diverse variante, inclusiv cele care se incarca solar, sau cele care au baterii si sutn o metoda blanda de a mentine cartitele departe.

Uleiul de ricin este de asemenea o solutie eficienta temporar pentru a mentine cartitele la distanta. Mirosul degajat nu este agreat de cartite si ele vor alege sa ramana la distanta. Poti folosi chiar si ingrasaminte care contin ulei de ricin si care au o durata de maxim cateva luni pana in momentul in care sunt descompuse.

Acestea sunt insa solutii temporare pentru ca in timp cartitele se vor invata cu mirosul de ulei si chiar si cu ultrasunetele. Capcanele insa sunt solutii fixe care dau roade tot timpul. Ulterior ia micile animale si du-le cat mai departe de gradini.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns