Menu
0 Comments

Cum sa scap de muste ?

Cum sa scap de muste

Din fericire exista spray impotriva mustelor pentru a elimina aceste zburatoare atat de deranjante, care se inmultesc pe timpul verii. Alaturi de spray-ul de muste exista o serie de solutii care functioneaza pentru a tine insectele la distanta.

Persoanele interesate de spray muste pret ar trebui sa stie ca exista mai multe tipuri de spray-uri pentru muste, care difera in ceea ce priveste costurile, si trebuie ales cel mai bun produs care sa dea roade. Dupa ce toate mustele au fost eliminate, pot fi folosite si metodele de mai jos pentru a diminua numarul lor in interior. Mentionam insa ca toate aceste metode nu au efect 100% garantat asa cum se intampla in cazul spray-ului.

Lamaia tine mustele la distanta

Taie felii de lamaie si lasa-le la fiert in 250 ml de ala. Dupa ce solutia s-a racit o poti filtra si pulveriza in incapere. Mustele nu vor mai intra in numar atat de mare in interior, atata timp cat vaporii de lamaie raman in aer.

Uleiurile esentiale pot avea efect asupra mustelor

Uleiul de lavanda, menta, eucalipt si lamaie pot sa fie mixate cu apa si pulverizate in camere. Mirosul rezultat va alunga insectele si va preveni pentru o perioada de timp aparitia lor.

Otet si busuioc

Otetul alunga mustele si poti pune cateva picaturi pe un suport incins astfel incat mirosul sa se imprastie in aer. Acest miros insa este potrivit doar pentru bucatarie, in living mai bine folosesti un spray de muste pentru ca va mirosi nu chiar placut in interior.  Busuiocul pus la ferestre tine de asemenea mustele la distanta. Poti cumpara chiar ghivece cu busuioc pe care sa le pui pe ferestre. Poti sa incerci si alte plante aromatice cum ar fi rozmarinul sau pelinul pentru ca vor avea acelasi efect.

Castravete

Castravetele tine mustele departe de diverse suprafete si le pot face sa plece din camere daca sunt lasate intr-un bol sa isi faca efectul. Singura problema cu castravetele, la fel si cu otetul sau busuiocul este ca se potriveste unei bucatarii in timp ce un bol cu castraveti pusi in apa nu va arata bine in alte camere.

Pentru intreaga casa, un spray de muste de buna calitate este cea mai buna solutie. Acesta isi va face imediat efectul si va tine mustele la distanta atunci cand il pulverizezi la geamuri si usi, nu va lasa un miros neplacut in urma si nu afecteaza designul incaperii.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns