Menu
0 Comments

Cum scapi de cartite ?

Cum scapi de cartite

Daca te intrebi cum scapi de cartite iti prezentam mai multe solutii foarte utile pentru a elimina aceste animale din gradina ta. Exista mai multe metode prin care sa scapi de cartite fara sa le omori si iti recomandam sa apelezi la ele. Nu recomandam uciderea animalelor, acestea avand un rol bine determinat in ecosistem.

Carbid pentru cartite

Poti utiliza fumigenele pentru cartite si alti daunatori din gospodarie. Aceste baghete cu carbid trebuie sa fie aprinse si introduse in galerii iar cartitele vor pleca singure intr-un mediu prielnic pentru ele. Mirosul se sulf va ramane mult timp in aceste santuri si tuneluri sapate de cartite ceea ce inseamna ca ele nu se vor mai intoarce. Cartitele si alte rozatoare nu suporta mirosul de sulf si vor dori sa stea cat mai departe de el. Utilizand carbid pentru cartite te asiguri ca nu va trebui sa intri in contact cu ele atunci cand dispar.

Capcane pentru cartite

Capcanele pentru cartite sunt de asemenea solutii foarte bune. Din nefericire utilizand capcane in final va trebui sa intri in contact cu cartitele deoarece le vei gasi pe toate in capcana. Ceea ce trebuie sa faci este sa iei capcana si sa le duci cat mai departe. Nu te speria, cartitele sunt animale inofensive si partial oarbe, iar pe timpul zilei iti garantam ca nu vad absolut nimic, deci nu esti in pericol. Ia capcana si du-le cat mai departe. Sunt animale destepte si se vor adapta la noul mediu rapid.

Dispozitiv anti cartite cu ultrasunete

Asa cum am spus si mai sus cartitele sunt animale aproape oarbe. Pentru ca nu vad mai nimic este evident ca au alte simturi mult mai bine dezvoltate si unul dintre acestea este auzul. In acest sens, dispozitivele anti cartite cu ultrasunete se vor dovedi cea mai buna solutie pentru tine. Le poti lasa in gradina si vor emite exact acele sunete care vor tine cartitele la distanta.

Cartitele nu sunt daunatori prin natura lor insa viteza cu care se deplaseaza in galerii si modul in care ies la suprafata pot distruge gradinile. Cartitele care se plimba de exemplu pe sub straturile de flori pot distruge radacinile firave ale acestora. In cazul pomilor tineri si abia plantati, atunci cand radacina este dislocata, copacul poate creste stramb daca nu este indreptat imediat. De asemenea, musuroaiele reprezinta o mare problema in cazul persoanelor care isi doresc o gradina perfecta, pentru ca sunt inestetice si greu de indepartat.

Etichete: ,

Lasă un răspuns